ENF1170 Güz Dönemi Uzaktan Eğitim (Türkçe) Açıklama Önemli!
Tarih : 05.09.2016

Bu açıklamalar sadece grup 30 ve grup 31 için geçerlidir.

Bu    dersin    amacı;    Bilgisayarda    programlama   mantığını    öğrenmek,    MATLAB programlama dilini etkin olarak öğrenmek.

Öğrenci Katılımı

Öğrencilerin düzenli olarak her hafta yüklenen dersleri çalışmaları beklenmektedir. Bu çalışmalardan öğrendiğiniz tecrübelerinizi forumlarda başlık açarak ya da forumdaki sorulara cevap vererek katılımda bulunmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, bu ders bir programlama dersi olduğu için bir dersi kaçırırsanız diğer dersi öğrenemezsiniz.

Dersten önce, dersten sonra ilgili kaynaklardan araştırmalar yapabilir, derste öğrendiklerini ders dışında matlab kurulu bir bilgisayarda düzenli olarak uygulama yapmanız iyi bir notla geçmeniz için son derece önemlidir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler çevrimiçi?,çevrimdışı; sunu, anlatım ve quizler şeklinde işlenmektedir. Derse devamlılık zorunlu değildir.

Not Sistemi ve Değerlendirme

1 Ara Sınav : %30

Quiz (5 Adet):%25

Forum %5

Final : %40

Yoklama ve Derse Katılım

Usiste belirtilen ders saatlerinde bilgisayar başında olmanız gerekmiyor. Peki bu durumda yoklama nasıl yapılacak? Ders günü sisteme dersler yüklenmiş olacak. Size her haftanın konularını bitirmeniz için 7 gün verilecek. Bir sonraki ders günü önceki haftanın konularına girip öğrenmiş olmanız gerekiyor. Bir sonraki ders günü(7gün sonra) sistem üzerinde loglarınıza bakılarak yoklama yapılacak. Toplamda %75 in altında ders etkinliğiniz varsa otomatikmen kalmış olacaksınız. Ayrıca her ders birbirine zincirleme bağlı. Bir dersi bitirmeden diğeri açılmayacak şekilde ayarlanmıştır. Yaklaşık 2 haftada bir online quiz yapılacak. Quizlerle ilgili ayrıntılı bilgi dersin işlendiği platformda size bildirilecek.

Derse Kayıt

Resmi işlemler UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) üzerinden yapılacaktır. Ödemeler, ne kadar ödeyeceğiniz, makbuzlar vs. Bunlarla ilgili her türlü ayrıntıyı UZEM'i 3835545 i arayarak öğrenebilirsiniz. Resmi işlemleri yaptıktan sonra lütfen okulun size verdiği mail adresinizi takip edin. Daha önce mail adresinize girmediyseniz, bir an önce mail adresinizi aktif hale getirin. Dersi nerden işleyeceğiniz ile ilgili talimatlar mail üzerinden bildirilecektir. Bu konuda hassas olmanız derste başarılı olabilmeniz için anahtar görevi görmektedir. Çünkü 3 hafta sonra derse kayıt olmak için gelen zaten yoklamadan kalmış olacaktır. Bu durumun oluşmaması için, resmi işlemlerinizi yaptıktan sonra derslerin başladığı hafta pazartesi günü mailinizi kontrol ediniz. Mail gelmediyse oyildiz@yildiz.edu.tr adresinden yada 0212 383 55 01'den Öğr.Gör.Dr.Osman YILDIZ ile irtibata geçiniz.